Old Brick Kültür Tuğlası
(0)

Yıllanmış dokusu ile kimliğini kazanmış olan Eski Kültür Tuğlası serisi duvarlarınızı standart görünümünden çıkararak tarihin modern görüntüsüne taşımanıza davet ediyor. Yüksek kaliteli bir ürün olması nedeniyle iç ve dış duvarlarınızda kullanabilirsiniz

Ürüne Git
Smooth Brick Kültür Tuğlası
(0)

Old Brick serisine göre daha düzgün ve daha az aşınmış formda tuğlalara sahip olan Smooth Brick Kültür Tuğla serisi; tuğla bloklar ile kaplanmış duvarlardan ayırt edilemeyecek yüzeylere, hızlı ve kolay bir şekilde sahip olmanızı sağlar.

Ürüne Git
Natural Brick Kültür Tuğlası
(0)

Natural Brick kültür tuğla serisi, düzgün kenarları ve pürüzsüz yüzeyleri ile, el yapımı tuğla ile örülmüş duvarlara benzer görünümler elde etmenizi sağlar.

Ürüne Git
Dimensions Brick Kültür Tuğlası
(0)

Çok çeşitli ölçü, form ve yüzey dokularına sahip, farklı kültür tuğla modellerinin yaratıcı ve cesur bir karışımı olan Dimensions kültür tuğlası serimiz ile tanışın.

Ürüne Git
New Old Brick Kültür Tuğlası
(0)

Orta ve yeni çağlarda, tuğla kaplama kullanılarak yapılmış Avrupa yapılarının tuğla yüzeylerinde; rüzgâr, yağmur, kar gibi dış hava koşullarının ve en önemlisi de zamanın aşındırıcı etkisi açık bir şekilde görülmektedir.

Ürüne Git
Antique Brick Kültür Tuğlası
(0)

Sanayi devrimi ile birlikte, İngiltere’de gelişen fabrika mimarisinde kullanılan yapı bloklarından esinlenilerek geliştirilen bu dekoratif tuğla serisi; modern kültür imgeleriyle zenginleştirilerek beğenilerinize sunuldu.

Ürüne Git
Line Brick Kültür Tuğlası
(0)

Roma mimarisinin temel yapı elemanı olan ve Roma medeniyetinin, geliştirerek tüm Avrupa’ya yaydığı ince dekoratif tuğla formu, Line Brick serimizde yeniden hayat buluyor.

Ürüne Git
Mega Brick Kültür Tuğlası
(0)

Mega Brick kültür tuğlası serisi, düzgün kenarlardan ve çizikli bir oluşan bir dokuya sahiptir. Bu kültür tuğlası modeli sizleri eşsiz bir mekana davet ediyor.

Ürüne Git
Mila Brick Kültür Tuğlası
(0)

Akdeniz esintisi taşıyan bu model serisi, köşeleri hafifçe aşınmış formda kültür tuğlalardan oluşmaktadır. Etkileyici bir yüzey dokusuna sahiptir.

Ürüne Git

Kültür Tuğlası nedir

Kültür tuğlası, yapıların dekoratif ve mimari açıdan daha şık ve modern durması için tercih edilir. Kültür tuğlası eski binalardan sökülen doku sahibi tuğlaların 1,5 cm kalınlığında inceltilerek ardından özel tekniklerle kalıplarının alınmasıyla elde edilir. Elde edilen bu kalıplara yüksek dozajlı çimento, pomza taşı, mil kum, inorganik boya ve mukavemet yükseltici kimyasallar karıştırılatak elde edilen harçlar dökğlir. Bu şekilde kültür tuğlası imalatı yapılır.

Kültür tuğlası kullanım alanları
Üretimini yaptığımız kültür tuğlası modellerini evinizin salon duvarına, yatak odası başlığına, koridora, hole v.s kısacası aynı olmasından sıkıldığınız tüm duvarlarınızda kullanabilirsiniz. Ürünlerimizde sağlığı tehdit eden herhangi bir etken bulunmadığı için yaşam alanlarınızda gönül rahatlığı ile kültür tuğlası tercih edebilirsiniz. İmalatını yaptığımız kültür tuğlası modelleri yüksek kaliteli demir oksit boya barındırmaktadır, bu nedenle tüm ürünlerimiz dış mekanda da tercih edilebilir. Bu villanızın baca duvarı, bahçe duvarları, bina girişleri veya binanızın tüm duvarları olabilir.

Kültür tuğlası özellikleri
Kültür tuğlası doğal yapılarından dolayı yanmaz özelliktedir. İçerisinde bulunan pomza taşı hafiftir, bu sebepten uygulama yapılan duvarda duvara ağır yük yüklemez. Uygulama esnasında kullanılan flex özellikli yapıştırıcı ve granüllü geniş derz dolgu sayesinde her tuğla kendi ağırlığını taşır. Kültür tuğlası yüksek mukavemetli olması sebebiyle olası darbelere karşı oldukça dahanıklıdır. Yine mukavemeti sayesinde herhangi bir renk kaybı olmamasıyla birlikte farklı iklim koşullarında ilk gün ki gibi sağlam kalır.

Kültür tuğlası uygulaması nasıl yapılır
Kültür tuğlası uygulaması yapılması için öncelikle duvarın düzgün olması gerekir. Uygulama yapışacal duvar kaygan bir yüzeye sahip ise duvara çentik işlemi yapılmalı ve brüt beton astarı sürülerek kuruması beklenilmeli. Duvar kuruduğunda kültür tuğlası modeline göre derz çıtası veya çırpı ipi yardımı ile tek tek yapıştırılır. Yapıştırma işlemi bittiğinde derz aralarına granüllü geniş dolgus derz pompası yardımı ile çok fazla taşma olmadan doldurulur. Dolgu işleminin ardından derz çekme işlemine geçilir. Dolgu biraz kuruduğunda parmağınızla veya tahta bir çubuk yardımı ile taşırılan dersler temizlenir. Derz temizliği sonrasında tel fırça ile fazlalık derzler de fırça yardımıyla dökülür. Tüm bunlar bittiğinde şık ve modern kültür tuğlası görüntüsünü yakalamış olacaksınız.